Recept voor vegan cheeze en pannenkoekjes

Hallo Allemaal,

Deze hadden wij jullie nog beloofd na afloop van de kookdemo van Veganity Foods tijdens Vegfest 2015 te Utrecht. Bij deze dan!

Vegan Cheeze

Laat 250 gr cashewnoten 2 uurtjes weken in water. Gebruik zoveel water dat de noten precies onder water staan. Doe, na het weken, als de noten zacht zijn, het water en de noten in de blender. Voeg 2 a 3 eetlepels gistvlokken toe en 1 ons uitgelekte geroosterde rode paprika (uit een pot op zuur).  Voeg wat knoflookpoeder (of verse gepofte knoflook) en uienpoeder toe evenals wat zout en een scheutje olijfolie. Laat de blender alles fijnmalen tot een creamy sauce. Is de substantie nog te vast dan doe je er nog wat water bij. Is de substantie te zacht dan voeg je nog wat geweekte cashewnoten toe. De smaak kun je zelf met de hoeveelheden bepalen van de gistvlokken en de kruiden. De kaas is goed te bewaren in de koelkast.

De kaas is lekker bij chips, of om nacho’s mee te maken in de oven. Ook is de kaas lekker op een broodje Veganity Burger Classic. Onze plantaardige Burger met de oorspronkelijke hamburger smaak.

Eet smakelijk!

 

Veganity Pannenkoekjes

Meng 150 gr. rijstemeel met 150 gr. boekweitmeel en 30 gr. aardappelzetmeel samen met 13 gr. wijsteenzuur bakpoeder. Dit is een bakpoeder zonder gist. Voor wie van vanilla houdt of kaneel? Voeg dit gewoon toe aan het beslag. Niet meer dan een mespuntje. Voeg water of havermelk toe totdat het beslag de juiste dikte heeft voor pannenkoeken. Prak eventueel nog 2 bananen tot moes en sla deze door het beslag.Meng nu 150 gram kant en klaar gepofte glutenvrije granen door het beslag en laat het beslag even 10 minuten rusten. Hierna nogmaals goed mengen en dan kan het bakken van de pannenkoekjes beginnen.

Serveer ze met een zoete notenroom met vers fruit of met wat agavesiroop, muesli en stukjes appel.

Eet smakelijk!

Het Veganity Team

Reacties