Veganity Foods ● Mogen wij ons even voorstellen

Als eerste blogbericht op ons nieuwe blog hebben wij er voor gekozen onszelf voor te stellen. Wij hopen jullie daarmee een goed en duidelijk beeld te geven van wie wij zijn, waar wij voor staan en wat wij doen.

Wij van Veganity Foods hopen het antwoord te kunnen zijn op lekker, gezond, snel en bewust eten. In één concept aangeboden, zodat het leven een stuk gemakkelijker wordt. Wij willen dit bereiken zonder dat dit ten koste gaat van onze gezondheid, mens, dier en milieu. Wij zijn een Vegan Food winkel, take away & delivery & online bestelservice. Helemaal nieuw in Tilburg. Bij ons wordt alles biologisch en vers bereid. Je kunt bij ons terecht voor ontbijt, lunch of afhaalmaaltijd, maar als je zin hebt in een verse shake of juice dan hebben wij die natuurlijk ook. Onze specialiteit is onze zelfgemaakte Veganity burger die je kunt combineren met een heerlijk glutenvrij broodje en wat rauwkost, maar die je ook tezamen met een maaltijdsalade kunt eten. De Veganity burger en de Salade zijn zo op elkaar afgestemd dat je volledig voorzien bent van alle noodzakelijke voedingsstoffen die je nodig hebt voor een volwaardige gezonde maaltijd.

Wij hebben een vooruitstrevende idealistische visie op voeding gecombineerd met de service van het dagelijkse gemak van take away & delivery. Wij zijn idealistisch omdat wij geloven dat het kan om gezond en snel iets te eten uit een verse keuken zonder schade toe te brengen aan de wereld om ons heen. Het is een kwestie van keuzes maken. Daarom staan wij voor natuurlijke biologische voeding, zoveel mogelijk onbewerkt en direct klaar om mee te nemen op elk moment van de dag.

Wij zijn aan dit concept begonnen omdat wij zien dat het grootste aanbod op de markt aan take away voeding te veel zoet, zout en vet bevat, gefrituurd is of gluten of toegevoegde suikers bevat. Al deze zaken staan momenteel ter discussie als het gaat om de relatie tussen voeding en gezondheid en onze welvaartziektes. Dit was voor ons reden genoeg om te besluiten iets te gaan maken wat een gezond en gemakkelijk alternatief zou zijn voor iedereen. Daarom maken wij alles vers in eigen keuken.

Een van onze redenen om met Veganity Foods te starten was het feit dat tegenwoordig veel mensen allergisch of intolerant zijn. Buiten de deur iets te eten halen wordt dan een stuk moeilijker. Daarom hebben wij ervoor gekozen een aantal boosdoeners weg te laten uit de voeding en bijvoorbeeld geen suiker te gebruiken in de door ons bereidde producten, geen boter of verzadigde vetten, weinig zout en zo min mogelijk ingrediënten die allergieën of intoleranties kunnen veroorzaken. Bij ons is geen pinda, lactose, melk, ei of gluten (tarwe) in de voeding te vinden. Ook de schadelijke e-nummers gebruiken wij niet. Dit bleek de beste keuze voor ons bedrijf en zo werd Veganity Foods een feit.

Omdat wij geloven in sociaal en duurzaam ondernemen hebben wij ook gekeken naar de sociale aspecten binnen onze bedrijfsvoering. Zo geven wij 1% van ons product, onze tijd en onze omzet aan het goede doel. Binnenkort horen jullie hier meer over middels het fantastische Share Your Food Program van het Annadana fonds uit Mysore India wat inmiddels al drie jaar heel succesvol is en de armste mensen uit de laagste kasten van een warme maaltijd voorziet. Deze maaltijden worden door de lokale tempel op speciale tempel feestdagen en tempelfestiviteiten uitgedeeld.

Ons begrip van duurzaam ondernemen komt naar voren in het feit dat al onze producten van biologische oorsprong zijn, onze disposables zijn biologisch afbreekbaar en wij voegen geen slechte e-nummers toe aan onze producten. Ook hebben wij een elektrische scooter voor de bezorging en zijn wij goed voor dier en milieu doordat wij volledig veganistisch zijn en dus geen leed veroorzaken of het milieu belasten bij het bereiden van onze voedingsproducten.

Daarnaast willen wij natuurlijk onze klanten ook niet vergeten. Wij geven 2x per jaar het gratis Veganity e-Magazine uit met veel leuke info en tips over voeding en gezondheid.

Met al deze zaken hopen wij ons steentje bij te dragen aan een meer leefbare maatschappij waarbij iedereen voor ons meetelt. We kunnen het allicht proberen door de keuzes die we maken. We hopen dat menig klant zijn weg naar onze vestiging zal vinden. Wij gaan in ieder geval voor smaak, kwaliteit, keuzes en een goede prijs. Wij geloven erin! We hopen je in onze vestiging te mogen begroeten!

 

LEEF BEWUST LEEF VEGANITY ● EEN GEZOND ALTERNATIEF

Reacties